Serunding atau sambal daging merupakan
sejenis masakan yang dibuat dengan rempah dan dimasak sehingga kering,
dan kadangkala berminyak (terutama serunding daging) agar tahan lama.
Ia dimasak dan dikacau tanpa henti hingga betul-betul kering kerana
dengan cara itu saja ia akan tahan lama. Serunding boleh dimakan dengan nasi himpit, ketupat nasi/pulut, ketupat daun palas, lemang, dijadikan inti dalam pulut bakar, inti dlm karipap mini atau popia mini dll...
Serunding berasal dari Negeri Kelantan Darulnaim dan banyak diusahakan secara tradisional di Kampung Laut, Jajahan Tumpat, Kelantan. Kini Kampung Laut menjadi pusat pembuatan serunding yang terbesar di Malaysia
Kenapa saya memilih serunding kg Laut :-
1) Resepi tradisional turun temurun dijamin sedap
2) Daging berkualiti dan dicarik halus
3) Dimasak menggunakan dapur kayu untuk aroma istimewa
4) Sentiasa segar dan baru dimasak setiap minggu
5) Boleh disimpan pada suhu bilik dan tahan lama
Dapatkan yang asli, sedap dan murah
Harga Promosi Istimewa
Serunding Daging 125g/pack = RM10 only
Serunding Ayam 100g/pack = RM10 only
Postage : RM8 (Semenanjung), RM13 (Sabah/Sarawak)
** Penghantaran Seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak.
Penghantaran akan dibuat mengunakan perkhidmatan kurier Poslaju.
http://www.vansewashahalam.com/
Hubungi Pn Yati 012-9326011 atau En Fauzi 012-6046893
Pulut bakar |
Lemang |
Popia simpul |
Karipap mini |
0 Comments