March 2013 ~ Yatibiz Official Blog Site

Assalamualaikum wbt. dan selamat datang! Kelebihan membeli secara online adalah menjimatkan masa, kos, duit minyak kenderaan, dan kos parking kenderaan anda. Mengelakkan daripada kesesakan lalu lintas dan lain-lain kos lagi yang terpaksa anda keluarkan. Jika anda membeli secara online anda hanya mengeluarkan kos barang yang anda inginkan dan kos penghantaran pos sahaja. Kemudian anda hanya perlu menunggu barang yang anda order itu sampai di depan pintu rumah anda. Jadilah pengguna yang bijak dan berilmu tentang hak pengguna untuk mengurangkan kos perbelanjaan anda.

Senarai Produk Yatibiz

PESANAN BUAT SUAMI KAT DUNIA NI....





Oleh Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah-

1. Selalu menghargai usaha dan penat-lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami.

2. Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas. Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin.

3. Jangan sekali-kali membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dengan mak anda kecuali masakan/cara menghias isteri anda lebih baik dan canggih dari emak anda..

4. Jangan demand jimak sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan semata-mata untuk penuhi nafsu syahwat saja.

5. Kalau pasangan dah ada anak, sama-samalah menjaga anak. Benih dari awak juga.. Ada suami, isteri sedang makan disuruh cebok kencing n berak anak sedangkan suami duduk tersandar kekenyangan macam maharaja.

6. Jangan sekali-kali duduk tersandar depan TV atau relax-relax sedangkan isteri bila balik dari kerja, buka saja kasut terus masuk dapur, memasak, mengemas, membasuh, kejar anak dsbnya. Berbulu mata dan sayu hati isteri bila kami tak cukup tangan nak menguruskan rumahtangga sedangkan suami lepas tangan.

7. Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk utk isteri. Jangan bedal semua sampai turn isteri yang tinggal cuma ekor ikan sekerat, janggut sotong dan ekor taugeh.

8. Kalau nak ajak member bertandang ke rumah, beritau isteri dulu, kalau boleh sehari-dua in advance. Jadi bolehlah dia memasak yang best-best dan mengemas rumah cantik-cantik. Bayangkan perasaan isteri kalau tetamu datang terpacak sedangkan kain-baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan isteri cuma masak mi maggi saja.

9. Jangan sekali-kali menyakat isteri tentang saiz badannya yang semakin sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu.

10. Jangan kentut depan isteri. Masa bercinta dulu kenapa boleh control kentut?

11. Hormatilah ibu-bapa dan kaum keluarga isteri walaupun anda cuma main wayang, bodek mereka masa nak mengurat isteri anda dulu. Jangan sekali mencaci mereka walaupun secara bergurau.

12. Jangan kedekut dengan isteri serta keperluan rumahtangga.

13. Jagalah maruah anda sebagai suami dan lelaki. Selagi boleh, jangan bebankan isteri dengan masaalah kewangan anda. Selalunya perempuan ni, semakin suami “degil” tak nak minta pertolongan, selagi itulah dia rela nak tolong.

14. Jangan bersepah dan bersikap pengotor. Dah buka baju, letakkan dalam bakul baju kotor, dah guna cungkil gigi, buanglah dalam bakul sampah, bila dah guna ubat gigi bubuh balik penutupnya, dah ambil sesuatu barang simpan balik ditempat asal, dah berak flush. Susah sangat ke nak buat macam tu? Semua nak kena ajar ke?

15. Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah/menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali. Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja.

16. Hormatilah isteri anda sebagaimana anda mahu dihormati. Isteri pun manusia. Allah berikan banyak keistimewaan kepada para isteri tapi diputar-belitkan tafsirannya oleh orang lelaki untuk kepentingan diri sendiri.

17.. Jangan main kayu tiga dengan perempuan lain. Main lain lagi tak boleh. Kalau isteri awak yang buat, tentu awak tak boleh tolerate, jadi mengapa isteri awak kena tolerate kalau awak buat?

18. Kalau tak menyukai sikap atau perbuatan isteri, tegurlah secara baik, jangan asyik nak menengking aja. Kalau awak sakit nak mati nanti, siapa yang kena jaga awak? Bai jual roti? Apek jual sayur? Jiran sebelah rumah awak?

19. Kalau isteri nampak tak sihat, cepat-cepatlah bawa jumpa doktor. Tunjuklah anda mengambil berat tentang dirinya.

20. Berbincanglah dengan isteri sebelum sesuatu keputusan dibuat. Walaupun suami megah ada kuasa veto, tak jadi bapok kalau pendapat isteri diambil kira. Pokok pangkalnya ialah timbangrasa dan saling menghargai. Cubalah ketepikan ego yang keterlaluan. Bukannya laku bila dah mati nanti.

21. Dalami agama dan bimbinglah anak isteri dengan ikhlas seperti yang dituntut agama. Ingat, kalau seorang suami masuk syurga, besar kemungkinan isteri pun masuk syurga. Kalau suami masuk neraka belum tentu isteri juga masuk neraka. Kalau isteri masuk neraka, besar kemungkinan suami juga masuk NERAKA tapi kalau isteri masuk syurga belum tentu suami pun masuk syurga.Ini bukan rekaan saya tapi saya dengar dari seorang ustaz.

22. Berusahalah dengan ikhlas untuk mempertahankan keharmonian rumahtangga. Jangan buat apa yang isteri tak suka. Percayalah, kalau suami buat baik sekali dengan isteri, isteri balas sepuluh kali

23. Jangan buat donno kalau isteri merajuk atau berkecil hati. Kalau perlu minta maaf, minta maaf, kalau perlu dipujuk, pujuk. Hati orang pompuan ni sensitif. Kalau kami rasa suami tak ambil kisah, perasaan bagai dihiris-hiris. Perkara yang dipandang remeh oleh suami boleh menjadi kanser kepada isteri. Kepada para suami khususnya dan kaum lelaki amnya, janganlah dianggap masalah hati dan perasaan orang perempuan ni enteng sahaja.

Allah s.w.t. berfirman, “Dan ketahuilah bahawasanya Allah mengetahui apa yang didalam hatimu, sebab itu berhati-hatilah dengan Tuhan”

 Orang perempuan PLS SHAREEEEEE...






HARGA TERKINI COLLAGEN PRODUK KECANTIKAN FAMOUS DIKALANGAN WANITA

Assalamualaikum semua pengunjung yatibiz online...kepada wanita yang ingin sentiasa kelihatan muda,cantik dipandang dan sedap mata memandang boleh lah cuba produk collagen set ni..produk ni adalah terhangat masa kini  di online. PASTIKAN YG ORI SEBELUM BELI

.
COLLAGEN SET (RM20)
POSLAJU RM8 (Semenanjung), RM12 (Sabah&Sarawak)
1 set Collagen + Vitamin E
1. COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY DAY CREAM ( krim siang-yellow)
2. COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY NITE CREAM ( krim malam) 
- kaya dengan ekstrak lilin lebah yg sgt efektif bg merawat parut pada kulit
- memperbaiki kulit yg kasar dan kendur
- menguatkan kekenyalan serat pada kulit
- menggalakkan metabolisme melanin untuk memutihkan kulit

3. COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY SOAP
- ekstrak minyak zaitun yg kaya dgn vitamin E 
- membersih dan mengekalkan kelembapan dan kelembutan kulit tanpa menyebabkan kekeringan

** Hanya sapu nipis, tak perlu risau stok kita akan cepat habis...nasihat saya kena la rajin cuci muka and sapu krim pd waktu mlm sebelum tido, klu waktu pagi tak pernah miss coz dah waktu nak gi keje kan...

FUNGSI:

- Memutihkan dan melembapkan wajah
- Menghilangkan bintik-bintik hitam, jerawat dan bekas jerawat di wajah
- Mengecilkan pori-pori
- Menganjalkan kulit wajah
- Membuat wajah putih dan berseri
- Menghapuskan kulit kusam  
















CARA PEMAKAIAN:
- Krim Siang (Kuning) Vit. E - dipakai siang hari dengan cara menyapu rata secara NIPIS di serata wajah
- Krim malam (putih) untuk dipakai waktu malam selepas membasuh kulit dengan cara menyapu rata secara NIPIS ke serata kulit wajah.
- Dapat digunakan sebagai alas bedak / pelindung dari sinar matahari.
- Wajah akan kelihatan bersih dan putih dalam masa secepat 1 minggu.


 Ia terbukti kesannya. Saya sendiri terpanggil mencuba produk ni setelah melihat kawan  yang telah memakainya selama 1 minggu sudah kelihatan kesannya..mukanya kelihatan lebih bersih dan lebih cerah..memang terkejut dan tertanya2 mulanya...maklumlah kulit saya dan kulit dia lebih kurang sama je colour..itu yang jeolous tu...(semua wanita nalurinya semulajadi mmg mcm ni.kan..hehe...)

Ingin tampil dengan wajah kelihatan jelita dan menarik perhatian , bolehlah order sekarang sementara stock masih ada. Sesuai untuk semua jenis kulit!

SELAMAT, TIADA BAHAN TERLARANG DAN JIMAT!

NOTE : HATI-HATI DGN TIRUAN 
1) Krim siang kelihatan berminyak berbanding yg original tidak berminyak. 
2)Krim malam warna gelap berbanding original lebih cerah.
3) Penutup warna cair berbanding original pink terang
4) Packaging tak banyak beza tapi isi dalam berbeza.

PROMOSI TERKINI

1 set = RM20
2 set @ above = RM18 per set
10 set & above = RM15 per set
20 set & above = RM14.50 per set
30 set & above = RM14.00 per set
40 set & above = RM13.50 per set
50 set & above = RM13.00 per set
60 set & above = RM12 per set
100 set & above = RM11.00 per set

**TIDAK TERMASUK POSTAGE**

Antara testimoni yang terkumpul :-





Boleh hubungi Pn Yati atau sms 012-9326011
Bagi yang berada di kawasan seksyen 18 Shah Alam boleh lah sendiri datang ke rumah.

Sharing is Caring