December 2012 ~ Yatibiz Official Blog Site

Assalamualaikum wbt. dan selamat datang! Kelebihan membeli secara online adalah menjimatkan masa, kos, duit minyak kenderaan, dan kos parking kenderaan anda. Mengelakkan daripada kesesakan lalu lintas dan lain-lain kos lagi yang terpaksa anda keluarkan. Jika anda membeli secara online anda hanya mengeluarkan kos barang yang anda inginkan dan kos penghantaran pos sahaja. Kemudian anda hanya perlu menunggu barang yang anda order itu sampai di depan pintu rumah anda. Jadilah pengguna yang bijak dan berilmu tentang hak pengguna untuk mengurangkan kos perbelanjaan anda.

Senarai Produk Yatibiz

SARUNG LENGAN WANITA AURAT

SARUNG LENGAN pula, memang sebelum ni tak pernah pakai pun..tapi bila umur kita dah meninggkat (dah tua sbnrnya ni..hehe..) mulalah ade kesedaran untuk menutup aurat lebih2 lagi jika kita memakai T'shirt lengan pendek...lengan nampak terdedah pulak..so sarung lengan ni amat sesuai untuk menutup aurat dan hindari dari cahaya matahari terik sewaktu kita keluar dari rumah..tapi sebenarnya dah ramai wanita melayu kita yang memakainya (sarung lengan) even memakai baju kurung atau jubah..kita dapat lihat jika mengunjungi masjid untuk mengerjakan ibadat atau mendengar ceramah agama. Permintaan tinggi sewaktu musim haji..akak percaya yang pernah ke Mekah/travel ade mempunyai stokin and sarung lengan ini.
Color Pilihan Sarung Lengan :
1) Hitam
2) Coklat Gelap
3) Putih
4) Krim
5) Kelabu
6) Biru Gelap
7) Hijau Gelap
8) Merah Gelap



Kepada yang berminat, jangan segan  boleh hubungi/sms Pn Yati 012-9326011 atau terus datang ke rumah di seksyen 18 Shah Alam Selangor

Harga Stokin muslimah/Sarung Lengan = RM8.00/sepasang

 




Sarung Lengan yg corak smoking shj=RM10.00/Sepasang

Min 2 pasang stokin/sarung lengan jika  penghantaran melalui poslaju dan ia perlu ditanggung oleh pembeli ya..sebanyak RM7.00 (Semenanjung) RM10.00 (Sabah & Sarawak.)




BUANG TOKSIN MELALUI KAKI DGN DETOX FOOT PATCH

Assalamualaikum....masih ramai yg belum tahu detox foot patch ni atau ia senang dikenali oleh orang melayu koyok kaki. Bagi yang mementingkan kesihatan tentu pernah dengar produk ini.

Harga : RM13.00/box
Jika penghantaran melalui poslaju RM8.00/box (Semenanjung) RM10(Sabah&Sarawak)

1 kotak mengadungi = 10 keping detox foot patch dan 10 keping pelekat
Penerangan Produk :

Buang toxin semasa tidur. Pengajian perubatan Jepun telah mendapati rahsia cuka buluh(bamboo vinegar) yang mempunyai kefungsian penyembuhan dan detoksifikasi pada tubuh.Gunakan foot patch dengan melekatkan foot patch pada telapak kaki anda sebelum tidur dan proses detoksifikasi pada tubuh akan berlaku semasa tidur. Gunakan foot patch untuk pembuangan toxin dan dalam masa yang sama memberi kesihatan yang baik kepada anda!

Kenapa nak kena buang toksin??
Antara simptom-simptom berlebihan toksin dalam badan :
  • Kebas pada kaki dan jari
  • Sakit tumit kaki
  • Badan lemah atau sentiasa merasa letih
  • Migrain
  • Sakit kepala.
  • Pedih ulu hati.
  • Kekejangan otot kaki
  • Serangan penyakit jantung
  • Terutamanya PARA PEROKOK TEGAR DAN TAK TEGAR.
Fungsi-fungsi produk ini :





  • Penyahtoksin dan penyingkiran lemak
  • Mengaktifkan sel-sel
  • Melegakan keletihan dan sakit kaki
  • Melegakan bengkak dan kesakitan
  • Menyingkirkan bahan buangan yang ada di dalam sistem limpa, meningkatkan fungsi limpa
  • Membantu mendapatkan tidur yang lena, menghilangkan sakit kepala dan kepenatan
  • Meningkatkan tahap imuniti,pengedaran darah dan membantu penstabilan metabolisme
  • Mengurangkan ketegangan pada otot dan membuang air berlebihan dalam badan
  • Menjauhkan dari sembelit
  • Kesan Penggunaan Detox Foot Patch
    • Terasa badan segar dan bertenaga
    • Mengurangkan alergik
    • Mengurangkan kadar tekanan darah tinggi
    • Mengurangkan sakit sendi
    • Meningkatkan sistem imunisasi badan
    • Melancarkan perjalanan darah
    • Mendapatkan tidur yang lena
    • Mengurangkan bau kaki
    Cara-cara memakai:

    1.Buka pelekat.
    2.Lekatkan bahagian yang bertulis di pelekat.
    3.Pastikan bahagian yang berherba menghadap telapak kaki anda.
    4.Masa penggunaan:minumum 4 jam, maksimum 8 jam .